Mihail Sadoveanu afinitati bizantine

Mihail Sadoveanu. Afinitati bizantine

O carte de sinteza critica indispensabila elevilor de gimnaziu si liceu care doresc sa inteleaga subiectele Mihail Sadoveanu pentru capacitate si bacalaureat

20,00 lei 17,00 lei TVA-inclus
DESCHIDE
iedul cu trei capre

Iedul cu trei capre

Iedul cu trei capre/O veste mare despre un baiat mic

8,00 lei 6,80 lei TVA-inclus
DESCHIDE
Am fost martor Marius Marian Solea

Am fost martor la fabricarea zeului din omul comun

La origine, poezia nu a fost altceva decat încercarea de a spune Dumnezeu pe limba oamenilor, plecand de la o experienta personala. Poezia de azi a lui Marius Marian Solea nu coboara de la om ci de la Dumnezeu; pentru ca nu sugereaza vreun efort de împacare cu drumul care ne-a fost harazit sau cu ideea cautarii serenitatii. Avem de-a face însa cu o fotografie miscata a divinului, trezindu-ne, dar neparasindu-ne; daca sunt versuri care par a spune contrariul, initiind un joc antropozofic, acestea sunt doar expresii ale unor libertati imediate, caci este evident ca poetul nu alege, ci a fost ales. (Lucian Pricop)

32,00 lei 27,20 lei
DESCHIDE
Analecte-Confucius

Analecte – Confucius

Cele doua parti care alcatuiesc aceasta carte sunt pentru intaia data asezate intr-un acelasi volum. In acord cu structura colectiei Forma mentis”, am plasat drept introducere un capitol din cartea lui Max Weber, Confucianism si taoism, iar pe post de postfata am scris un text susceptibil sa lamureasca actualitatea conficianismului, fata cu miscarile culturale” clasice, moderne sau contemporane.

20,00 lei 17,00 lei
DESCHIDE
Dream Management

Dream Management. Fisa postului pentru cei care aleg sa fie managerii propriilor vieti

Mirela Oprea, autoarea volumului Dream Management. Fisa postului pentru cei care aleg sa fie managerii propriilor vieti ne spune ca daca am crezut aceste lucruri, atunci probabil gresim, pentru ca e surprinzator cat de putin stim despre stiinta realizarii visurilor. In acest volum ea arata ca in turnul de fildes al lumii academice, cercetatorii stiu ca nu exista forta motivationala mai puternica decat cea a visurilor noastre. De asemenea, cercetatorii stiu si care sunt strategiile care functioneaza pentru a le realiza. Secretele sunt cunoscute, dar din pacate aceste informatii nu sunt „traduse” pe intelesul tuturor.

39,00 lei 33,15 lei
DESCHIDE
Uimitorul simt al gustului

Uimitorul simt al gustului

„Descoperiri” fascinante sunt tesute in explicatii simple, atractiv formulate, care ofera o cunoastere bine structurata intr-un mod adaptat cititorilor de varsta prescolara si scolara (4-10 ani).

15,90 lei 13,52 lei
DESCHIDE
Ce se intampla cand mananc ? - Ruth Owen

Ce se intampla cand mananc ?

Mancam fructe, cereale, pizza, legume si multe alte alimente. Si apoi, cumva, toata mancarea ne da energie. De la mestecare pana la digerare, dintii, stomacul, intestinele si multe alte parti ale corpului nostru lucreaza impreuna pentru a transforma alimentele in combustibil pentru corp.

15,90 lei 13,52 lei
DESCHIDE
Ce se intampla cand dorm ? - Ruth Owen

Ce se intampla cand dorm ?

În Ce se intampla cand dorm? partile corpului si procesele care continua pe parcursul intregii nopti sunt explorate in detaliu

15,90 lei 13,52 lei
DESCHIDE
Ce se intampla cand cresc? - Ruth Owen

Ce se intampla cand cresc?

Crestem din ce in ce mai mari si, la fiecare cateva luni, avem nevoie de pantofi si haine noi. Devenim din ce in ce mai inalti, pana cand intr-o zi suntem in final suficient de inalti pentru a putea fi primiti in rollercoaster.

15,90 lei 13,52 lei
DESCHIDE
Capitan la cincisprezece ani - Jules Verne

Capitan la cincisprezece ani – Jules Verne

Capitan la cincisprezece ani este una dintre povestile cele mai inspirate ale lui Jules Verne, poveste care apartine perioadei sale de creatie optimista; cititorul se identifica cu eroul pentru a se educa, printr-o calatorie initiatica. De altfel, este o tema imprumutata din legendele grecesti, in care calatoria era coincidenta cu devenirea eroului. Aici, eroul este un adolescent, asa cum pot fi si multi dintre cititorii acestui mare roman de aventuri.
Lucian Pricop

24,00 lei 20,40 lei
DESCHIDE
Neghinita - Barbu Stefanescu Delavrancea

Neghinita – Barbu Stefanescu Delavrancea

Neghinita – Barbu Stefanescu Delavrancea

8,00 lei 6,80 lei
DESCHIDE
Alexandru Lapusneanul si alte texte canonice - Costache Negruzzi

Alexandru Lapusneanul si alte texte canonice

Alexandru Lapusneanul si alte texte canonice – Costache Negruzzi

12,00 lei 10,20 lei
DESCHIDE
Teatru - Mihail Sebastian

Teatru – Mihail Sebastian

Teatru – Mihail Sebastian

45,00 lei 38,25 lei
DESCHIDE
Titanic vals - Tudor Musatescu

Titanic vals – Tudor Musatescu

Titanic vals – Tudor Musatescu

9,00 lei 7,65 lei
DESCHIDE
Romeo si Julieta - William Shakespeare

Romeo si Julieta

Romeo si Julieta – William Shakespeare

15,00 lei 12,75 lei
DESCHIDE