REDUCERE - 40% Pachet de autor M. Blecher

Pachet de autor M. Blecher

Pachetul conține cele trei romane ale lui M. Blecher (in editii ingrijite de Lucian Pricop)

1. Intamplari in irealitatea imediata
2. Inimi cicatrizate
3. Vizuina luminata [jurnal de sanatoriu]

36,60 lei
DESCHIDE
REDUCERE - 30% M. Blecher, Vizuina luminata [jurnal de sanatoriu]

Vizuina luminata [jurnal de sanatoriu]

Ma gandeam nu la moartea lui [M. Blecher], care a fost in sfarsit induratoare, ci la viata lui, care ma cutremura. Era o suferinta prea mare pentru a primi o compasiune, o tandrete. Putin strain a ramas mereu baiatul asta, care, in atrocea lui durere, traia ca intr-o alta lume. Niciodata n-am putut avea fata de el un mare elan, o totala deschidere.

13,30 lei
DESCHIDE
REDUCERE - 30% Intamplari in irealitatea imediata-Max Blecher

Intamplari in irealitatea imediata-M. Blecher

Intamplari in irealitatea imediata nu vorbeste despre boala, dar aventura, halucinatia actiunii de a se apropia de fiinte si obiecte, activeaza experientele maladiv-senzoriale (cu potential autobiografic) ale unui oarecare baiat intr-un nenumit orasel de provincie. Fascinat de fotografia obiectelor, de insignifiant, de baroc, Blecher viziteaza straturile sensibile ale perceptiei si construieste un roman al resurectiei emotiei carnale, un mare roman al realitatii care minte.
Lucian Pricop

13,30 lei
DESCHIDE
REDUCERE - 30% M. Blecher, Inimi cicatrizate

Inimi cicatrizate-M. Blecher

Comparat cu Kierkegaard, Bruno Schulz, Franz Kafka sau Musil, M. Blecher a fost numit de critica occidentala „un scriitor de sanatoriu“. A suferit de foarte tanar de o forma violenta de tuberculoza a oaselor, boala care l-a sechestrat timp indelungat in saloane de spital. A murit in 1938 la numai 29 de ani, dupa ce scrisese patru carti: Corp transparent (1934), Intamplari in irealitatea imediata (1936), Inimi cicatrizate (1937) si Vizuina luminata (publicata postum, in 1971). Textele sale sunt memorabile tocmai prin maniera in care relatia individului „ales“ cu lucrurile si fiintele contamineaza actul scriiturii.

16,10 lei
DESCHIDE